Mi az a módszer, amivel szinte bármikor lehetsz egy kicsit extrovertált?

2016. május 30. 16:28 - introvertaltak

Csakis saját felelősségre

Ha lehetne végezni egy statisztikát biztos vagyok benne, hogy az jönne ki: az introvertáltak nagy része nem iszik egyáltalán alkoholt. Dolgozik bennük egy olyan “jólneveltségi elv” ami megveti ezt, és ők távol akarnak maradni tőle. Pedig ez is jó kompenzáció, csak gondoljunk bele, a múltban hány meg hány olyan kellemetlen esemény volt, aminek elejét lehetett volna venni egy kis itallal? Ezért is alakult ki a mondás, hogy “Iszol te eleget?” :)

Mindenkinek másképp hat, van aki álmos lesz tőle, van aki jókedvű, esetleg magabiztosabb, de egy biztos: kirángat egy kicsit a szokásos negatív gondolkodásból, és másképp értelmezhetünk eseményeket. És nekünk az a lényeg. Sok introvertált csak szorong, fél, előre egy nagy társasági dologtól, aztán ott még rosszabbul érzi magát, mikor meg már vége akkor amiatt bánkódik, hogy mért ilyen ő, és miért okoz ekkora megterhelést. Nem egyszerűbb pár korty? Ha képes kiváltani ezt az egész ördögi kört. Megér annyit a jól neveltséged, meg az elveid hogy mindég ugyanazt a sok szar helyzetet kelljen átéljed?

Az is egy döntés ha jól neveltek maradunk, de kérdés, hogy ez a saját objektív megítélésünk miatt történt, vagy pedig még mindég gyereknek érezzük magunkat, akit a mama figyel és rászól ha rosszat tesz..

Én itt nem arról beszélek amikor részegen tengetjük mindennapjainkat, vagy már alig várjuk a napnak azt a pontját hogy végre kis italhoz jussunk. Ők az alkoholisták, akik súlyos betegek, ne legyünk olyanok. Arról beszélek, amikor 1-2 deci bor, vagy kevesebb töményebb ital, enyhíthet a kellemetlen állapoton, illetve felkészíthet a jövő kellemetlenségeire.

Ilyen lehet egy lakodalom, nagy családi vacsora amihez egyáltalán nincsen hangulatunk. Ilyenkor az ha nem iszunk semmit, ellenünk dolgozik, mert eleve a többiek isznak, és kéne valami amivel megjönne a kedv. Konfliktushelyzetben, amikor nincs erőnk kezelni, így lehet egy kis előny.

De alkalmazni lehet ezt egy üzleti tárgyaláson, vagy egy állásinterjún is. Ilyenkor úgymond, jó színben kell feltűnni, de csak egyszer. Ha szakmailag fel vagyunk készülve, akkor a későbbiekben az lesz a fontos. Állásinterjún pedig a döntő, hogyan adjuk el magunkat, legtöbbször egy fejvadásznak, akivel többet nem is kell találkozni. Ha borzasztó feszült vagy, az nem lesz jó sem neked, sem a munkáltatónak, aki keresi a megfelelő szakembert és csak az idejét pocsékolja.

Randin, vagy tényleges munkába menetkor nem javaslom az ivást, mivel ezek hosszútávú dolgok és hosszútávon nem lehet inni. Akkor sokkal szarabb helyzetben leszel, mint most vagy.

Szükséges hogy tudjad pontosan hogy reagálsz ittas állapotban, és tudjad mennyi az optimális mérték. Ezt mindenkinek saját magának kell kitapasztalni, melyik azaz állapot amikor mindenre normálisan tud válaszolni és senki nem vesz észre semmit, és melyik az amikor már sok. Azt is ki lehet tapasztalni mi válik be legjobban, a sör később szívódik fel és tovább tart a hatása, a pálinka hamar és rövid ideig tart stb. Kis adag tömény elfér a zsebben is, ez akár megnyugtató is lehet, nem kell gyakran kiüríteni :) 

De még egyszer mondom, itt mindent személyesen kell kikísérletezni és figyelni a hatásokra, a mértékre!

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr538760820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosz László István 2016.06.20. 07:41:51

Sziasztok! Én 16 évig ittam magam extrovertáltra, míg rá nem jöttem, miért is iszom. Mert nem vagyok otthon a sokfős társalgásokban. Két évig bogoztam ki magamnak, mert már nagyon untam az alkoholizálást. Iszonyat meló volt, és küzdelem. Zseniális ötletnek tartom egyébként a javaslatot, de szerintem bölcsebb utána járni, hogy biztos-e ott van a helyem, ahol ,,ittasan" kell valakit meggyőznöm, hogy vegyen fel a munkára. Az én véleményem: ha egy korty is kell a cikkben bármelyik szituációhoz, az teljesen biztos, hogy nem nekem való, és nem megyek el, a saját érdekemben. Igen ebből sok problémám van, de senki nem foglalkozik az én lelki integritásommal, szóval mindig a ,,kösz nem" a válaszom.(mondjuk koromnál fogva ezt már megtehetem, és az környezetem is tudja már, hogy nincs vele bajom, ilyen vagyok simán, és kész)

A kocsmák teraszán mennyi és mennyi introvertált ittas fiatalt látok, akik az én utamat járják. De ha nem járja végig, vagy idő előtt egy túlbuzgó pszihóbárki lelövi neki a poént, elcseszi...
süti beállítások módosítása