Hogyan lehetünk boldogak?

2016. május 07. 15:31 - introvertaltak

hogyan_lehetunk_boldogak.jpg

Fogas kérdés. Van pár hátrányunk extrovertált társainkhoz képest, pláne ha nagy részt velük kell együtt működjünk életünk során.

Felfoghatjuk úgy, hogy mindnyájan egy tulajdonság halmaz vagyunk, jók és rosszak összessége. A siker, elégedettség és végső soron boldogság azon múlik hogyan használjuk ki a jó tulajdonságainkat és hogyan iktatjuk ki, semlegesítjük, ignorálják a rosszakat.

Igaz az a mondás, hogy még a legnagyobb hátrányból is lehet előnyt kovácsolni, a lényeg hogy akarjunk előnyt! Ha csak panaszkodunk és sopánkodunk akkor nem lesz semmi.

Nemrég olvastam egy pánikbetegről, Ő lényegében annak köszönheti a megélhetését, hogy nem mert kimozdulni otthonról. Muszáj volt neki keresni valamit amit csinálhat egyedül, így hát vett bizonyos gépeket és előállított egy terméket amit eladott weben keresztül. Ha ő nem válik pánikbeteggé, akkor ez nem sikerült volna! Egy sima átlagos, vagy átlag alatti dolgozó lett volna, így pedig a saját maga ura és ha jól megy neki felvehet még másokat is hogy dolgozzanak. Csak azért mert ilyen betegsége lett.

Én is sokat ültem otthon gyerekkoromban, és emiatt sokat is olvastam, kialakult egy látásmódom, ami nem alakulhatott volna ki, ha én a utcán játszom a többiekkel.

Másik kicsit extrém pélsa Hitler. Egy pszichopata volt, de rendelkezett pár előnyös tulajdonsággal pl. a makacssága.  Évekig akart nagy művész lenni, de nem sikerült, annyira nem hogy hajléktalan lett, de akkor sem adta fel az elveit. Aztán elment katonának és ez a hülye makacssága meg elszántsága miatt felfele lépett a ranglétrán. Mikor ez még párosult a szónoki tehetségével, akkor majdnem a világ ura lett. Mi lett volna ha látja a világ a valódi pszichopata arcát? Semmi, sosem kerülhetett volna hatalomra. Olyan helyre került ahol csak az erősségei nyilvánultak meg.

Beethovent is híres introvertáltnak mondják. Ő már a kezdetektől azt csinálta amihez értett: a zenét! Vajon mennyire lett volna elismert ha mondjuk színészkedni akar? Nem valószínű hogy emlékeznénk a nevére.

Mindég fókuszálni kell az előnyös tulajdonságainkra, megtalálni azokat a területeket ahol kiteljesedhetünk, jók vagyunk, szeretjük csinálni, különben csak eltelik az élet haszontalan dolgokkal.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr148693878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosz László István 2016.06.21. 12:46:48

Introvertált előnye abban áll, hogy van képessége elidőzni a boldogság fogalma mellett, így van esélye eljutni ahhoz a közhelyhez, hogy a boldogság feltétlen. Amint feltételeket szab: jó munka, megfelelő társ, nyelvtudás, pénz, hobby, bánomisén, kicsúszott a látóteréből. Ilyenkor messzire szökik a boldogság. A pillanat hozza testközelbe, a jelen, a most, az itt és most. Hasonló a Szeretethez. Ha feltétlen, akkor maga a boldogság, illetve a Szeretet birtokol téged. Semmit nem lehet tenni érte. Ez a fontos, bármit teszel elb*sztad.

-Miért vagy boldog?
-Miért ne? :-)
süti beállítások módosítása