Barátkozzunk, de miért?

2016. május 28. 16:57 - introvertaltak

Kell e barátság nekünk introvertáltaknak? Jól érezzük e magunkat barátságban? Sokakban vetődik fel a kérdés.

baratkozzunk.jpg

 

Én azt mondom mindenképpen kell, már csak a szociális háló védelme miatt is. Értsd valami rossz történik és nincs aki segítsen, akkor egy barát életet menthet.

Az legyen tiszta, hogy teljesen egyedül élni nem lehet. Max valami tibeti falvakban remetének, de ha te ott élsz, akkor nem olvasnád a blogokat.

Azt is jó tudni, hogy az önbizalomhoz, a hitrendszerhez, a világ reális látásához, elengedhetetlenek a visszajelzések. Mi introvertáltak hajlamosak vagyunk minden negatívat magunkra húzni, egy barát ebben segíthet, hogy más szemszögből lássa ugyanazt a történést. Így alakul ki az egészséges személyiség, egyrészt a belső, másrészt a külső faktorokból, még nálunk is.

Fiú vagy lány barátok?

Mindkettőnek megvannak az előnyei a legjobb ilyen is és olyan is. Az ellenkező nemű sokat segíthet az ismerkedésben, az azonos nemű pedig jobban meg tud érteni bizonyos dolgokat.

A szám az nincs megszabva, lehet elég egy is, de ha sok dologgal foglalkozol akkor egy ember nem érthet mindenhez amihez te, max bólogat rá de nem érdekli a téma. Ez esetben jobb több barát akikkel összesen, meg tudsz vitatni mindent.

Mi a barátság célja, érdeke?

Furcsán hangozhat hogy a barátság érdeke, de valójában mindent a saját érdekeink mozgatnak. Aki nem hiszi az olvassa el Richard Dawkins Önző Gén című művét.

Gondolom te is jártál ár úgy, hogy elkezdtél beszélgetni valakivel, akár találkozni, aztán idővel abba maradt az egész. Ez azért volt, mert kettőtöknek nem volt érdeke az, hogy kommunikáljatok.. Egyszerűen ő sem, és te sem láttátok az okát annak, hogy miért jó az ha ismét felkeresitek a másikat.

Kell legyen valami közös, pl megbeszélitek a legújabb ruha divatokat, vagyis érdek az lehet hogy új ötleteket adjon a ruháidhoz, véleményt mondjon az összeállításokról. Ilyen lehet még a közös zenei, filmbeli, ízlés, párkapcsolati szituációk, munka, hobbi, egymás botladozása. Utóbbit ha csak magunk éljük meg, akkor szörnyű lehet, de másnak elmesélve sokszor egész vices.

A fő elv a közös segítés kell legyen, ő is segít amiben tud, és te is neki.

Mit mondjál el neki és mit nem?

A barátság hosszútávon attól lesz jó, ha szinte mindent elmondasz neki. Akkor lesz sok közös téma, meg lelkizés amikor mindketten kitárulkoztok kicsit. Ezek tartják össze az egészet. Egy ilyen barátság nem fog megszünni egyik napról a másikra, mert más nem adhatja meg azt amit te adtál, csak ha sok idő telik el és hasonló ívet járnak be.

Hányszor találkozzál vele?

Erre sem kell rágörcsölni. Sokan gondolják úgy hogy a kommunikáció élőben játszódik meg, erre kell törekedni, én azt mondom, hogy ezt mindenki saját maga kell eldöntse. Ha csak egy barát van neked és másképp reggeltől estig otthon ülsz, akkor jó vele élőben találkozni, kimenni valahova. De ha másképp jársz ki eleget, akkor nincs gond az online beszéddel sem. Sok introvertált viselkedik írásban extrovertáltként! Úgy hogy, ha úgy érzed ott tudsz kiteljesedni, kifejezni magad, akkor csináld. Lényeg hogy mindkettőtöknek jó legyen így.

Hol barátkozzál?

Ajánlom az online közösségeket, mint a gyakori kérdések, társkeresők, fórumok olyan témában ami érdekel stb. De akár a blogok is lehetnek mint ez itt. Aki szeretne ismerkedni az kiírhatja itt kommentben, és majd kapja az üzeneteket. Nagyjából hasonló a célcsoport, úgyhogy nem kell félni, hogy találunk egy olyat aki egész nap csak nyaggat "Mikor megyünk már bulizni??":)

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr648754564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása