Létezik az, hogy valamit nézni szeretünk, de csinálni nem?

2016. június 16. 16:37 - introvertaltak

letezik_az_hogy_valamit_nezni_szeretunk_de_csinalni_nem.jpg

Nézzük a sportokat, nézzük a sorozatokban mások életét, nézzük a luxust, nézzük a felnőtt filmeket. Pedig ezeket mindet lehetne csinálni is. Itt most nem arról beszélek mikor néha megnézünk ezt meg azt, hanem ha valaki tényleg rajongó, és mindennap követi az eseményeket, de csakis nézőként.

Gondoljunk bele, nézzük a halálosabb iramban filmet, de nem jobb lenne úgy vezetni? Nem tehetjük meg most, viszont ha az cél, hogy várjuk a követező filmet, meg kifizetjük a jegyet, akkor a kocsi tuningolás miért ne lehetne cél? Vagy csak gyűjteni tuning-ra..

Nézzük a kosármérkőzést, de nem jobb lenne kosarazni? Mennyire más élmény úgy nézni, hogy mi is gyakoroljuk és magunkat viszonyítjuk a játékosok helyzetébe. Vagy akár a nézőtéren szurkolni, beszélni a sztárokkal, ez is sokkal jobb opció, mint a tv előtt ülni.

De vonatkozik ez akár egy sorozatra is, ha meglátunk benne egy szép helyet. Csodáljuk, rákeresünk Google-ban, wow elküldjük havernak. Aki egyetért benne, hogy sosem fogjuk látni.. Pedig simán lehet keresni a repülőjegy árára is, vagy stoppolási lehetőségekre, így valósággá válik. Sok ember utazta már be a világot olcsón, egy helyet megnézni tényleg nem olyan lehetetlen. 

Ez egy egész mentalitás. Ha mondanak valami jó szöveget, akkor én arra nem gondolok hogy “fúú de durva mekkora esze van ennek”, hanem arra hogy hol próbálhatom ki.. Mert ami tetszik az csinálom.

Az ember eleve így lett tervezve, ha valami tetszik neki, akkor azt csinálná. Őseink is úgy tanultak, hogy látták amit a másik csinál, akarták ők is, aztán belefogtak és csinálták.

Csak később jöttek be ezek az önkorlátozó hiedelmek, hogy nem vagyok rá képes, meg nekem úgysem sikerülne, minek kezdek bele ha nem lehetek már profi, minek kezdem el ha kudarcot vallhatok stb.

Eleve ilyesmit nézés alapján nem lehet kijelenteni, csakis ha kipróbáltuk nem egyszer, mert elsőre semmi sem sikerülhet.

Bármiben lehetünk jók. Profik már nem biztos, mert ahhoz sok idő kell, de egy olyan szintet elérni, ahol élvezhető az adott tevékenység, azt könnyű.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr998814050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása