Kivonat a Bertók Gyula interjúból

2016. július 06. 15:38 - introvertaltak

Most olvastam megint újra és tényleg nagyon sok jó gondolatot mond, itt egy kis ízelítő:

„Ahogy az előző kérdésnél is említettem, sajnos manapság alighanem igen, nehezebb boldogulnia. De nem feltétlenül azért, mert vele valamilyen baj van, hanem inkább azért, mert a mai világ a felszínesebb, külsőségesebb dolgokat értékeli. Legalábbis ezek vannak a figyelem középpontjába, és követendő példaként, sikerként feltüntetve. De valójában mi lenne velünk azok nélkül a háttérben dolgozó mérnökök, tudósok, és hasonló munkát végző emberek nélkül, akik pl. megalkotják az egyre újabb és újabb felfedezéseket akár a gyógyszeripar, akár a technika, akár más területein az életünknek? Akik megírják azt a rengeteg szoftvert, amiket a kütyüinkben és a gyárainkban, stb. nap mint nap használunk, és az életünk már nem is működne nélkülük? Ők valószínűleg sokkal nagyobb arányban introvertáltabb orientációjú emberek.”

Ezeket a kérdéseket tettem fel:

  1. Üdvözlöm! Önnek ugyebár jókora szakmai tapasztalata van, hogyan látja, ezt a Jung típusú, introvertált extrovertált osztályozást? Ön szerint is fel lehet osztani az embereket ezen két csoportra?
  1. Mennyire van összefüggés az introvertált viselkedés és az önbizalomhiány között? Lehetséges az, hogy valaki, aki egyébként nagyon nyílt, önbizalomhiánnyal küzd, ezért bezárkózik a külvilág elől, és lehetséges ennek az ellentéte, hogy valaki befele forduló típus, de az önbizalma teljesen rendben van és a külvilág őt inkább extrovertáltként ismeri?
  1. Nehezebb-e boldogulni az életben egy introvertáltnak? A praxisa során gyakrabban találkozik velük?
  1. Mely mentális betegségek jellemzőek leginkább rájuk?
  1. Alkalmasak a modern pszichológiai eljárások ezek kezelésére?
  1. Mit tanácsol azoknak az introvertáltaknak, akikben szociális fóbia alakult ki? Normális ez bizonyos szinten? Lehet-e ezt kezelni “házilag”?
  1. Mennyire fontosak a barátok az ilyen típusú embereknél? Hasznosak, szükség van egyáltalán rájuk?
  1. Mit tehetnek azok akik nehezen találnak megfelelő munkát? Illetve a jelenlegi munkahelyükön gondot okoz a túlzott társaság és az erőltetett szociális viselkedés?
  1. Boldog lehet egy introvertált, ha a partnere épp az ellentéte, extrovertált? Működhet-e hosszútávon? Egyáltalán milyen lehet a képzeletbeli partner egy olyan ember számára, aki eddig egyedül érezte magát a legjobban?
  1. Lehetséges az, hogy egy introvertált ember kinyíljon és extrovertálttá váljon? Társaság gyűlölőből, társaság szerető legyen?
  1. Meg lehet esetleg fogalmazni valami formulát, hogyan tekintsenek ők másképp az életre, hogyan tudnának jobban boldogulni a sok extrovertált között? Sok befelé forduló ember éli úgy meg, hogy ők kevesebbek a többi embertársuknál, és hátrányokkal indulnak, mivel kevésbé szociálisak.
  1. Köszönöm a tartalmas válaszokat! Ha esetleg szeretné önt felkeresni valaki, hogyan érheti el?

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr978870502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása