Milyen a jó pszichológus?

2016. július 10. 21:31 - introvertaltak

Én nem akarok senkit lehurrogni, vagy azt mondani hogy ha most került ki valaki az egyetemről, nincs sok tapasztalata, akkor nem gyógyíthat jól és nem lehet jó szakember. De nekem személy szerint, ha valami gondom van, akkor nincs időm kiválogatni a rossznak tűnőkből a jót. Akinek van erre ideje, az tegye.

A gyógyulás szempontjából iszonyú fontos a kapcsolat a terapeuta, és a beteg között. Ha csak kicsit is hiteltelennek látjuk, vagy azt érezzük hogy amiről beszél az neki nem működik saját magán, akkor honnan lenne motiváció megcsinálni amit javasol?

Ilyen világban élünk: az autószerelőnek jól kell menjen a kocsija, a szívsebésznek egészséges legyen a szíve, a fodrásznak ápolt a haja, és a mentális szakembernek pedig pozitív "boldog" kisugárzása kell legyen. 

Első találkozáskor bemegyünk elmeséljük a problémánkat, kb. ezt kell mondja a jó szakember:

-Igen, jelenleg is van ilyen hasonló gondokkal küzdő páciensem és praxisom során többeket is kezeltem, akik ma már tünetmentesek. Ennyi!

Ha nem ezt mondja, hanem kezd beszélni gyógyszernevekről, ha könyvből idéz szakkifejezéseket, vagy esetleg máshova figyel és mást csinál közben, akkor meg kell köszönni és elbúcsúzni tőle.

A szemünkbe kell nézzen, harmóniát, békességet sugározzon, látszódjon rajta, hogy jóban van önmagával és alkalmazza azt amit tanult.

És igen ennek ára is van, mondhatjuk hogy a jó mentális szakember az drága. Mert ha drága, akkor sikeres, akkor sokakat gyógyított meg, akkor jók a módszerei.

Ezért éri meg jobban először pénzt keresni, aztán menni kezelésre. Persze működhet fordítva is, először kikupálódni kezelésen és így jobban teljesíteni a munkában.

Nem tisztem eldönteni hogy ki milyen szinten áll, és mennyi idő kell neki a javuláshoz, de ha valaki évekig jár kezelésre és az állapota csak picit javult, vagy stagnál hosszú ideje, akkor javasolt elmenni más szakemberhez. És még csak nem is azért mert rosszul végzi a munkáját, hanem ő is ember, a tudása korlátozott, lehet egyszerűen csak egy másik habitusra van szükség a javuláshoz.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr78879250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása