Te miért nem kompenzálsz?

2016. május 23. 17:08 - introvertaltak

Annyira negatív hangzása van ennek a szónak. Öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Mi a kompenzálás?

Szerintem a legtöbb embernek beurgik a műmájer csávó, aki kiszáll a Ferrariból, amit azért vett, hogy kompenzálja a kicsi farkát.

 te_miert_nem_kompenzalsz.jpg

Az idegen szavak szótára szerint kiegyenlít, ellensúlyoz. Vagyis, ha én megerőltetem magam sportolás közben, akkor kompenzálás lehet a masszázs, forrófürdő. Másiknak meg kicsi a farka, önmagában ez nem töltené el elég magabiztossággal, hogy felszedjen egy modellt, de ha kompenzálja Ferrarival akkor sikerül. A pénz egy nagyon szuper kompenzációs érték.

Vegyük elő megint a skálát. Egyik végén van az, aki abszolút semmi rosszat nem kompenzál az életében: az öngyilkos. Neki bármi gondja is van, bármi okoz szomorúságot, nem kompenzálja sem Ferrarival, sem vásárlással, sem csokikkal. Csak megéli a velejéig a rosszat, ameddig már nem bírja tovább és feladja. 

Ennél jobb állapotban van a vásárlás mániás, a kényszeres fagyievő, a megszállott egészséges életmódot folytató, megszállott testépítő is.

Másik végén a skálának, pedig a képzeletbeli boldog harmonikus ember, aki úgy is mondhatjuk mindent kompenzál megfelelő mértékben. A munkahelyi stresszt családi élettel, hobbikkal, a fáradságot pihentető programokkal, a költekezést bevétel növekedéssel, megtakarításokkal. Mindent optimálisan, de ő is kompenzál.

Nincs olyan ember aki ne tenné. A fél életre lehet így tekinteni. A mozgás is lehet a sok ülőmunkának a kompenzációja..

Az említett Ferraris példában, igen lehetne jobb állapot az, ha az illető felismeri hogy nem is számít annyira a nemi szerve mérete, hanem csak a magabiztosságot keresik. Ez jobb állapot lenne, viszont az meg sokkal rosszabb állapot ha csak siránkozik, hogy nincs párkapcsolata és minden nő k..va.

 

Egy szó mint száz, ha valamilyen stressz ér, gyengeséged, hiányosságod van, akkor törekedj arra hogy ezt kijavítsd, megoldjad, eltüntesd. De ha egyenlőre ez nem lehetséges, vagy hosszú ideig tart, akkor inkább kompenzálj! Találd meg azt a tevékenységet amivel helyrebillen az egyensúly, és normál üzemmódba kerülhetsz. Mert az is sokkal jobb állapot, mint a megélése a hiányosságnak.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr868741044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása