A női vonzalom kialakulása

2016. szeptember 24. 09:27 - introvertaltak

Sokaknak ez még mindig rejtély. De vajon tényleg olyan misztikus dologról van szó?

21-dik században élünk, a tudósok már megvizsgáltak kb. mindent. Nem létezik az a téma, amiről ne végeztek volna rengeteg kísérletet és ne lenne feljegyezve minden mozdulata annak az embernek, aki magas szinten műveli az adott ágat.

Nem kivétel ez alól a női vonzalom sem. Rengeteg féle kísérletet végeztek már, és ki vannak vesézve teljesen a nőknél sikeres emberek.

Most arról a vonzalomról beszélek, ami feltételezi, hogy szexuálisan is kívánjuk a másikat. Létezik olyan is, hogy valaki jól érzi magát a másikkal, és szeretné újra látni, de szexuális partnerként még sose tekintett rá.

Hogy megy ez az állatvilágban?

Az állatvilágban ki a vonzó? Akinek szebb a tollazata, külseje, szebben énekel, erősebb fészket rak, győztesként kerül ki a többi hím közül stb. Itt ugye, mivel az állatoknak nincs tudatuk, ezért nagy hangsúlya van a külsőnek és a veleszületett genetikának.

a_noi_vonzalom_kialakulasa.jpg

-Ugye hogy tetszem neked?

Az embereknél képbe jön a tudat. Richard Dawkins az önző gén című könyve óta tudjuk, hogy ez nagyban meghatározza az egyének motivációit, és sikerességét is. A mémek teljesen felül is írhatják a genetikát.

Gondoljunk csak egy depressziós emberre, aki öngyilkos lesz. Az ő életében abszolút háttérbe szorulhat, az arca szimmetriája, vagy az, hogy könnyen izmosodó alkat lenne, ha sportolna.

És gondoljunk itt az öreg, elhízott milliárdosokra is, akik a befolyásuk által sokkal többet érnek el, mintha nagy izmokat növesztenének.

A tudat és a mémek hatalma miatt nem boldogul a nőkkel sok olyan ember, akinek erre semmi oka nem lenne. Mivel az élet többi területein nagyon sikeres.

Manapság a mémek, felülírták a legalapvetőbb átörökítési ingert is. Hány meg hány nő nem vállal gyereket.

A vonzalom ténye is felülíródhat, gondoljunk itt csak az érdek házasságokra. Vagy akár olyan esetekre, amikor abszolút tudatosan dönt úgy a nő, hogy kapcsolatot kezd azzal, akihez nem vonzódik, de anyailag támogatja. És majd megcsalja azzal, akihez vonzódik is.

Mi alapján választunk társat?

Ha a tudatot és a mémeket kivesszük a dologból, akkor biológiai szempontból két tényező a fontos: az életben maradási és az átörökítési értékek.

A férfiak inkább az átörökítési értékek alapján választanak part. Tehát a nő egészséges kell legyen, szimmetrikus arcú, formás testű. Mivel így a legvalószínűbb, hogy majd egészséges gyereket szül 9 hónap múlva. Nekünk ez az elsődleges, hogy megfelelő utódot szüljön, nem szempont az, hogy megvédjen valamitől.

 a_vonzalom_kialakulasa.png

A nők viszont inkább az életben maradási értékeket keresik. Azért, mert ők a terhesség ideje alatt esendőbbek, több gondoskodást igényelnek. Ilyen érték lehet a klasszikus anyagi biztonság, de akár a stílusérzék, jó humor is. Miért? Mert a jó öltözet szintén azt kommunikálja, hogy a viselője megfelelő készletekhez jut hozzá, a humor pedig egy olyan evolúciós tényező ami pozitív érzéseket generál, és aki pozitív érzéseket generál a körülötte levőkben, azt jobban támogathatják, tehát nagyobb esélye van a túlélésre.

Minkét nem felméri a másik felet, és az eredmény érzelmileg tudatosul, ennek következtében úgy érzik hogy közelebb akarnak kerülni a másik félhez, tehát vonzódnak.

A nőkben kialakul ez az érzelem és sokszor ehhez társítják később a gondolatokat. Ezért is hatástalan logikával megmagyarázni nekik valamit. Ők sem tudják logikával megmagyarázni maguknak, hogy mit miért tesznek. Egyik nőt sem lehet úgy meggyőzni, hogy figyelj, látod jól nézek ki, és pénzem is van, tehát biztosan majd boldog leszel mellettem. Ezt ő kell érezze vonzalom formájában.

Pont ahogy minket férfiakat sem lehet úgy meggyőzni, hogy figyelj, én elszánt vagyok és diétázom, tehát majd később fogok úgy kinézni, ami bejön neked be fog jönni.

Nem logikai alapon kell meggyőzni a lányokat, hanem megfelelő értékeket kommunikálva.

Ha a mémeket is belevesszük, akkor láthatjuk hogy alapvetően ezek az értékek még mindég megmaradtak. Tehát most is a nők az erőt és a biztonságot keresik. Csak másban nyilvánul ez meg, a fizikai erő kicsit háttérbe szorult és jobban előtérbe kerültek az anyagiak pl. hatalom, szociális készségek.

Ez utóbbinak nagyon fontos szerepe lett, mivel egyszerűen ha valaki gazdag jóképű, de egy társaságban beszólnak a barátnőjének és nem tudja megvédeni, akkor ő nem lesz vonzó senki szemében sem. Ezért is mondom, hogy egy introvertáltnak nem való a nagy társaságokban történő ismerkedés.

Azt is meg kell említeni, hogy régen sok ezer even át törzsekben éltünk, a legvonzóbb férfi a törzsfőnök volt. Ő rendelkezett a legnagyobb életben maradási értékkel. És fontos itt kiemelni: a törzsfőnök mindég a társai függvényében főnök! Vagyis ha nincs már törzs, akkor az a törzsfőnök, aki úgy viselkedik mintha törzsfőnök lenne.Tehát domináns, magabiztos, nyugodt természetű, akár humoros stb. 

Minden tanulható

Ezt is meg lehet tanulni. Ahogy megtanulhat valaki jól öltözködni, pedig nem született sok stílusérzékkel, és megtanulhat vicces lenni, pedig régen sose viccelődött, a vonzó kommunikáció is tanulható.

Már csak azért is hihető ez az egész, mert az ellenkezője is nyilvánvalóan működik. Amikor egy jómódú, külsőre átlagos férfi nem talál párt, akkor ő rosszul kommunikál. Nincs rá egy bélyeg sütve, sem elátkozva, egyszerűen olyan stílust használ, ami ellentétes azokkal az értékekkel, amiket egy nő keres a férfiban.

Tehát kell legyen jó kommunikáció is, amivel megmagyarázható, hogy miért lehet népszerű a nőknél az, akinek pedig átlagon aluli a külseje és az anyagi háttere.

Ha meg erre azt mondja valaki hogy igen, de a nőknél tanúsított magabiztosságot hogy lehet megtanulni? Akkor erre is lehet válasz, hogy mindenhol a kezdő bizonytalan, a profi pedig magabiztos. Gyakorlással és sikerélményekkel ez is el fog jönni.

Ami itt segítségünkre lesz az a pszichológiából ismert Halo effektus. Ez az a jelenség, amikor egy emberről kialakult, pozitív első benyomáshoz, további pozitív tulajdonságokat rendelünk.

 

Ha további információk érdekelnek a témáról, akkor kattints ide!

Szólj hozzá!
Címkék: ismerkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr4911717017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása