Ne legyünk annyira jók!

2016. június 13. 16:29 - introvertaltak

Nagyon sokan azt a nevelést kapták, hogy legyenek jók minden körülmények között. Vajon ez tényleg hasznos?

 

Helyzete válogatja ki a jó és mikor vagyunk azok. Menjünk vissza a bibliáig: tartsd oda a másik orcádat is. Ha valaki odatartja gyerekkortól, akkor ő egy lúzer lesz, aki sohasem fogja felvállalni a konfliktusait és az életben sokan el fogják nyomni. Vissza kell ütni, és önzőnek lenni bizonyos helyzetekben, mert akkor érhetjük el a céljainkat.

Működhet hogy odatartom a másik orcámat is, de csak akkor, ha nem meri már megütni, mert látja hogy sokkal rosszabbul fog járni.. Ez utóbbi pedig feltételezi azt. hogy már sokszor visszaütöttünk.

Ajánlom mindenkinek Robert Glover Nincs Többé Jófiú című könyvét. Ott részletesen el van mondva mennyire káros lehet az a mentalitás, ha mindég jól viselkedünk, a saját hátrányunkra.

A nőknek férfi kell, egy férfinek vannak elvei, szabályai, prioritásai. Amit ha megsértenek akkor igenis büntethet érte. Ezt pedig sokszor ellentmond a klasszikus jó elméletnek. Pl. egy nővel való ismerkedéskor, ha már második randi előtt azért hisztizik, hogy vigyük el egy drága étterembe, akkor lehet rá hallgatni, de ettől nem fog nőni az érdeklődése, sőt lehet a másik srácot válassza, akit egyszerűen sehogy sem tud befolyásolni. Sokszor nem is azért csinálják mert étterembe akarnak menni, hanem mert tesztelni szeretnék a határokat.

Akár munkában, ha csak hagyjuk mindenki lépjen át rajtunk akkor nem fognak tisztelni, és csak ránk bízzák azokat a feladatokat, amik másra tartoznak. Ezt simán csinálják a szülők is. Kell tudni nemet mondani.

A világ nem referálja a mártírokat, ők csak szomorúan meghalnak. A világ, a párod, a szüleid, a gyerekek, az emberek, csak azokat tisztelik akik kiállnak magukért. Még óvodában is meg lehet figyelni ahogy szekálják azt aki hagyja magát és tisztelettel bánnak azzal aki nem. Így működik minden.

A kedves virágos fiú 12 egy tucat. És főleg, unalom.. Azért is válasszák sokan a rosszat. Van amelyik nőt még verik is egy kapcsolatban, de hiába néz rá kedvesen a szomszéd, ő marad az alkoholistával. Mert ránéz a szomszédra és látja az egész unalmas életet, ahol mindég az történik amit ő akar. Abban mi a jó?

Nőknél is szép erény ha kedves, jól nevelt stb. De egy rosszkislányos, szexuális tekintet nagyon tud ütni! És sok hiányosságot kompenzálhat.

Azt mondom akkor legyünk jók amikor erre szükség van, máskor pedig álljunk ki magunkért, mert más nem fog helyettünk!

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr248806416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brill3 (törölt) 2017.12.07. 19:28:08

"A kedves virágos fiú 12 egy tucat. És főleg, unalom.. Azért is válasszák sokan a rosszat. Van amelyik nőt még verik is egy kapcsolatban, de hiába néz rá kedvesen a szomszéd, ő marad az alkoholistával. Mert ránéz a szomszédra és látja az egész unalmas életet, ahol mindég az történik amit ő akar. Abban mi a jó?""

Bakker! Menj hozzá egy nőverő alkeszhez, szülj neki pár gyereket, majd megtudod, miért kellett volna inkább a szolid virágot hozó srácot választanod s szomszéd utcából!! (Pff, ekkora marhaságot csak tini lány írhat...)!

"Nőknél is szép erény ha kedves, jól nevelt stb. De egy rosszkislányos, szexuális tekintet nagyon tud ütni! És sok hiányosságot kompenzálhat."

Milyen az a "szexuális tekintet"?

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2017.12.07. 20:12:31

@Brill3: Szia!

Én szerkesztem a blogot, és természetesen nem nő vagyok :)

Hogyha még sose néztél szexuális tekintettel egy férfira, akkor nem igazán tudok mit mondani :)

Na de legyen.

Tudod különbözőek vagyunk, vannak emberek, akiknek elég havonta egy, vannak akik hónapokig nem is kívánják, vannak akik hetente, és vannak akik megfelelő partnerrel naponta többször is akarják a szexet.

Ez a szexualitás benne van mindenben: a mozdulatokban, tekintetekben, érintésekben, gesztusokban. És tudod mi a vicc? Akik sokszor kívánják ők ezt értik, és meg tudják érteni a másik oldalt, akik keveset kívánják.
Viszont akik keveset kívánják, ők nem értik a másik oldalt! Ők könnyű vérű nőket látnak, pasikat akik nem bírnak magukkal, nagyon sok perverz alakot, akik betegek, értelmetlen írásokat szexuális tekintetekről:)
Nem értik a másik oldal miért csinálja ez, hogy lehet ilyen abnormális a világ? Hova jutunk manapság??

Talán így kicsit árnyaltabb lett a kép, elsőre banálisnak tűnik, de bizony bizony nagyon sok ellentét és félreértés alapja pusztán ennyi.

Ha pedig bővebben érdekel a jófiúság témája, akkor ajánlom figyelmedbe · Robert A. Glover világhírű pszichológus, sok nyelvre lefordított könyvét, melynek címe: Nincs többé Jófiú!
süti beállítások módosítása