Kezdők vs haladók

2016. június 09. 17:49 - introvertaltak

Miért nem tudom, nem vagyok rá képes?

Nehezen aludtam el a tegnap. Arra gondoltam hányszor és hányszor lehet azt hallani, hogy valamit nem tudunk, nem vagyunk rá képesek.

Rájöttem ezt legtöbbször csak az elején mondják. Ahogy haladunk az úton már nem jönnek elő, csakis részek, amik nem működnek, de ezek mivel kis részek, mindegyikre van megoldás. A szemléletesség kedvéért írok pár példát az élet különböző területeiről:

Box

Nem tudok bokszolni, nem fejlődök box edzésen. Ez a kezdők problémája, akik első néhány alkalommal mentek le az edzésre. Erre megoldást is nehéz találni, mert mit is lehet tanácsolni? Csináljad tovább kb. ennyit.
A haladók nem mondanak ilyesmit. A haladók azt mondják, hogy nincs elég jó kondícióm, ezt kell fejlesztenem, nem elég erős a felütésem, nem jó a lábtechnikám, nem koncentrálok eléggé. Ezek már mind specifikus problémák amikhez megvannak a szakinformációk és fejleszthetőek.

Testépítés

Kezdők: nem növekszem, nem jön rám izom.
Haladók: nem viszek be elég fehérjét, kevés a szénhidrát, túl sok a kardió edzés, nem vált be a magas ismétlésszám.
Specifikus problémák amikhez megvannak a szakinformációk és fejleszthetőek.

Ismerkedés

Kezdők: nem találok part magam mellé, nem tudok ismerkedni, nem tetszem senkinek.

Haladók: nem tudok miről beszélni randin, nem kezdeményezek elég embernél, ahol eddig ismerkedtem ott nem találtam megfelelőt, egy idő után mindég szakítanak velem, nem kezelem jól a párkapcsolati konfliktusokat.

Specifikus problémák amikhez megvannak a szakinformációk és fejleszthetőek.

Munka

Kezdő: nem találok állást, nem szeretem a munkám.

Haladó: elutasítják az önéletrajzot, nem vagyok elég magabiztos interjúkon, nem tudok válaszolni a kérdésekre, nem szeretem a munkámban ha másnak kell utasítgatnak, nem szeretek emberekkel dolgozni.

Specifikus problémák amikhez megvannak a szakinformációk és fejleszthetőek.


Konklúzió: Ha valami gondod van, ne kezdőként tekints rá. Próbálkozz tovább, aztán bonts fel olyan részekre, amelyeket már könnyen meg tudsz oldani.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr88795354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

63004 2016.06.11. 08:59:13

Igaz, de ha nem lépten nyomon néznék le az embert, és próbálna a társadalom is empatikusabb lenni, úgy még talán menne is. Így viszont marad az öngyilkosság, mert csak az vethet véget egy igazán szar életnek.

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2016.06.13. 12:02:38

@63004: Kompenzálj valamivel! introvertaltak.blog.hu/2016/05/23/te_miert_nem_kompenzalsz

Ha átéled teljesen a sok szarságot, akkor persze hogy rossz lesz. Ne érdekeljen a társadalom, neked saját egyéni céljaid vannak: társ, pénz, vagy csak hogy békén hagyjanak. Ezekre mindre törekedhetsz függetlenül attól, hogy mit gondolnak.

De ha úgy érzed komoly gondjaid vannak és nem tudod egyedül megoldani, akkor kérjél segítséget! Az csak pletyka, hogy egy pszichológus nem ér semmit, a valóságban ez egy óriási tudományterület, ami boldog és harmonikussá tett, több 1000 másik olyan embert amilyen te vagy!
süti beállítások módosítása