Introvertált mozi 7.

2017. január 25. 10:18 - introvertaltak

Temple Grandin

Egy ideje nem írtam bejegyzést, kb. mert már mindent elmondtam amit szerettem volna. Ez a film is az előző gondolatokat erősíti meg.

Egy ízig vérig "különc" emberről szól, aki autista. Ennek ellenére rájön a csodás képességeire, és persze azonosítja a rosszakat és nagyon sokra viszi.

Képekben gondolkodik, valószínűleg nagyon sokszor mi is. A filmben jól be van mutatva a sok viszontagság amin keresztül megy, és az eredmények amit mégis el tud érni.

A film itt található: http://filmvilag.org/go/film/50615 

Érdemes megnézni a tedes videóját is a film után, ahol nagyon sok hasznos dolgot mond: https://www.ted.com/talks/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds?language=hu

Elgondolkodtató, hogy az ő esetében lényegében mennyire lehet önbizalomról beszélni? Nekem úgy tűnik mintha csak ösztönösen csinálná amit szeret, ami felé motivációt érez, és annyira belefeledkezik, hogy nem gondolkodik olyasmin, hogy vajon sikerül e, vajon mi lesz az eredménye, vajon hogy viszonyulnak hozzá mások. Csak egyszerűen csinálja. Ezt kéne mindannyiunknak.

Feltalálta a saját ölelő gépét, ami lényegében helyettesíti az emberi ölelést, mert az kellemetlen számára. Ilyen alapon lehetne egy olyan szerkentyűt csinálni, ami csökkenti a beérkező túl sok ingert szinte bármilyen helyzetben :)

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr5812152387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása