A hallgatagság ellenszere

2016. május 10. 16:23 - introvertaltak

Aki látta a filmet az tudja: Bob, a hallgatag, és Jay, a balga tag :D
a_hallgatagsag_ellenszere.gif

Nincs olyan hogy hallgatag! Már csak abból kiindulva, hogy két (vagy több) ember között a hallgatás, huzamosabb ideig egy kellemetlen állapot. Kellemetlen egy barátoddal, a pároddal, gyerekeddel, uncsiddal, többi introvertálttal, de sokszor még idegennel is. Egyszerűen érzed belül hogy ez így nem ok, csak kéne valamit mondani.

Ezt a kellemetlenséget nem lehet magyarázni azzal, hogy te nem szeretsz beszélgetni, mert igenis szeretsz! Reggeltől estig beszélgetsz, csak a épp a fejedben..

Hangosan nem mondod ki a szavakat de folyton folyvást beszélgetsz. Így tesz minden introvertált extrovertált, antiszociális és az összes hasonló kategóriájú. Aki megvilágosodott, meg nagyon sokat meditál annak már nem szól a fejében annyit a hang, viszont tudtommal neki nincsenek is gondjai a hallgatagsággal.

Szóval ki lehet azt jelenteni, hogy mindenkinek van mondanivalója, csak sokszor fél kimondani, illetve fél attól milyen hatást váltana ez ki.

Tudom sokszor nincs kedved beszélgetni jó lenne csak hallgatni, de attól még kínos marad, és valószínűleg utána is fogod marcangolni magad, hogy miért nem tudtam mondani semmit, miért vagyok ilyen, ez nem lehet igaz, stb.

Bárkiből válhat jó hallgatóság és kellemes beszélgetőpartner. Erre a pedig a legjobb módszer a tervezés és a gyakorlás.

Előre meghatározhatod miket fogsz kérdezni, miről akarsz mesélni, mi érdekel pontosan a másik emberből. Ők is sokszor ezt csinálják! Ugyanazt az unalmas sorokat mondják el rengetegszer. Hello micsi? Hogyvagy? Mizújs? Jó meleg van mi? Ők is sokat gyakorolták ezeket azért megy nekik, te pedig sokat gyakoroltad a hallgatást.

Akár előre lehet szöveged arra, ha épp meghal a beszélgetés és nagyon kínos a csend.

Sok ember szeret mesélni magáról, ezért a kérdezés hatásos lehet szinte bárkinél. Válj jó kérdezővé és szinte akárkivel el tudsz beszélni.

Például randikon: gyerekkor, kedvenc filmek, zenék, érdeklődése, mi a véleménye egy adott dologról, hírről, előző randik kapcsolatok, embertípusok, személyiségek, asztrológiáról nagyon szeretnek beszélni a lányok, fiúk autók sport stb.

Munkahelyen: sok a meló, főnök szidása:D egyéb munkatársakról, mit fogtok csinálni ha hazamentek, akarna e más helyen dolgozni, jövőbeli tervek, stb.

Ha leülsz és gondolkodsz, akkor sok sok téma juthat az eszedbe, amik kapcsolódnak az adott emberhez, és a következő találkozás nem izgulással indul, hanem arra gondolsz ki kell próbáljam ezeket. Ha pedig párszor bevetetted valakinél akkor válaszokból már könnyű lesz reflektálni. Csak kérdezed azokról a dolgokról amiről a múltkor mesélt + napi aktualitások Ennyi sokszor már bőven elég is.

Bárhova bevethető az időjárás, aktuális hírek, migránsok, EU, panaszkodás valami miatt, stb. Természetesen a legjobb témák azok amik téged is érdekelnek.

Fontos hogy lásd, nem lesz jobb neked ha mogorván éled le az életed. Ilyen vagy igen, de a lelki állapotod az függ a külső és belső visszajelzésektől. Nehezen tud jókedved lenni ha az emberek csak furcsán, hallgatagan méregetnek. Már pár mondat is rengeteget segít a dolgon, és sikerélményt adhat, nem másnak hanem NEKED!

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr638702316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása