Biztosan te is megkaptad már: Nem értem miért viselkedik így? Miért ilyen fura?

2016. május 09. 13:47 - introvertaltak

Gondolom mindenki hasonló cipőben járó megkapta már ezeket a mondatokat, ha nem is a szemébe de a háta mögött  (vagy csak gondolja hogy megkapta;) ).

Én magamat béketűrő embernek tartom, de ez baromira ki tud hozni a sodromból, amikor valaki egyszerűen nem érti a másik embert. Ott áll néz ki a fejéből és mereng “Mégis hogy lehet ez? Hogy csinálhatja? Miért nem csinálja így meg úgy?” Szerintem nagyon szomorú, hogy alapvetően okos egészséges emberek, akár egyetemet is végeztek de nem tudják megérteni a másikat sehogy sem. Az egy dolog ha elítéli, vagy nem fér bele az értékrendszerébe, vagy szörnyűnek tartja, de hát akkor is mellé lehet képzelni azt a világot amiben ez természetes…

Mindnyájan a múltunk eredményei vagyunk. A múltunkat kiskorunkban kevésbé tudtuk befolyásolni, ha meg igen, akkor azért mert úgy tanították, olyan mintát adtak otthon!

A legnagyobb alfa hím sem azért alfa hím mert így született, hanem nagyrészt az apja miatt, és úgy is mondhatjuk, hogy vele nem történt semmi szar dolog. 

Meg kell érteni, hogy legnagyobb részt a múltunk, gyerekkorunk a felelős a jelenlegi döntéseinkért.

Például ott van Jancsika. Szülei sok vendéget fogadnak, már kiskorától kezdve meg volt szokva a társasággal, sokat bandázott az utcában, mindenki azt mondja menyire hasonlít az apjára. Amikor óvodába kerül már ismerősök veszik körül az utcából, hamarosan ő lesz a helyi kis vezér. A kislányok is felfigyelnek rá és nagyon fiatalok megtapasztalja élete első szexuális élményeit.

Jancsikának nagyjából az élete el van rendezve! Ha csak nem kerül extrém helyekre vagy nagy megpróbáltatásai nem lesznek, akkor ezek a szociális és magánéleti sikerek végigkísérik egész haláláig. Bármi baj, szomorú eset történik vele , ide mindég vissza tud nyúlni hogy “Na áthívok pár havert, velük úgyis csak végig röhögni fogok” vagy “Áthívok egy csajt, tudom már régóta akar velem dugni”. Ezek ki tudják rángani a nehezebb időszakokból is.

De mi a helyzet Ödönkével? Ő is kezdetben kicsi fiúka, olyan helyen él ahol nincsenek a szomszédba vele egykorúak, így kb. akkor találkozik először hozzá hasonlóakkal amikor óvodába megy. Igen ám, de az anyja miatt elkésnek, az óvodában csúfolni kezdik késő kásának, hazamegy és sokat sír. Nem tud jól beilleszkedni, otthon egyedül mindég fél előre az óvodától, szülei sem kezelik jól a helyzetet és bumm kialakul a fóbiája. Hogy mivé fejlődik tovább idősebb korában az sok mindentől függ. De valószínű az ő élete is el van intézve (negatív irányba), ha nem figyel kellően önmagára és nem fejleszti tudatosan a gondolatait reagálásait.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Jancsikának a motivációval lehetnek még gondjai, mivel minden csak úgy jól alakul az életében..Ödönke pedig ha megoldja ezt a problémáját, akkor meg tud oldani még sok mindent és végső soron boldogabb lehet amint itt is írtam róla. 

Ha valaki világéletében harmonikus, törődő családban nő fel, akkor nehéz beleképzelnie magát egy olyanba ami ennek az ellentéte. Egy pici gyerek számára mi lenne a normális? Hát az hogy nagyon szeretik, elkényeztetik, mindég elhalmozzák mindennel, és a környezetébe nem tapasztal semmi feszültséget problémát.

Ha ez egy kicsit is csorbát szenved, akkor már gondok lehetnek később, ami a nem túl tökéletes szülőkkel töltött további évek miatt még jobban kihangsúlyozódik.

A másik ok amiért néha érdekes döntéseink és reakcióink vannak az a stresszhelyzet.

Talán legjobban úgy lehet elmagyarázni ezt valakinek, hogy képzelje el, amint 100 méter magasan van egy átlátszó hídon.

nem_ertem_miert_viselkedik_igy.jpg

Megy át rajta lassan és félve, aztán jön valaki szembe és nagy vidáman megkérdezi: Hello micsi? Hogy vagy? Ugye milyen király a táj? Megy a munka, mit csinálsz mostanság??” Szóval így:D Emberünk mikor ilyen magasan van vajon tud higgadtan válaszolni? Reagálni rá? A torkában dobog a szíve és reszket, izzad a tenyere, nagyon nehéz ezekre koncentrálni. Esélye sincs rá. És igen, sokan sajnos sokszor így érzik magukat egy teljesen átlagos szituációban is.

 

Remélem kicsit sikerült árnyalni a képet, hogy miért viselkedik valaki úgy ahogy és miért hogy néha meghökkentő döntéseket.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr98699518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2016.06.12. 15:45:57

Meséld el a körnek, hogy mi az a gömb.
süti beállítások módosítása