Stresszblog cikk, ideális munka

2016. május 13. 16:40 - introvertaltak

stressz.blog.hu/2014/03/04/introvertaltak

Érdekes írás a stresszblogon. Egyetértek szinte mindennel, kivéve ezzel: "Ez a tulajdonság, az introvertáltság, nem egy nagy versenyelőny a mai világban." Attól függ hol és miben.

Egy nagy cégnél irodában, több száz másik emberrel dolgozva nemhogy nem előny, hanem jókora hátrány is.

De egyéni vállalkozónak lenni, akár kis csapatban, online kereskedelemben meg nagyon is előny, hogy valakit nem fáraszt le az, ha egyedül van és tök jól érzi magát. Nem beszélve arról, ha természeténél fogva szeret olvasni a témában és képezni magát tovább. Rengeteg lehetőség van benne, csak jól kell választani munkát.

Ahogy mindenkinek létezik az a partner aki a legközelebb áll hozzá, ahogy létezik az a ház ami legjobban tetszik, autó, étel, ugyanúgy megvan az ideális munka is, amelyik tökéletesen kihasználja a jó tulajdonságait, és csak korlátozottan van szükség benne a hátrányos részekre. Utóbbiak ki is szervezhetőek.

A dolog hátránya, hogy sokszor már tizenévesen kell eldönteni mit fogunk dolgozni, az ideális munkát meg csak megfelelő önismerettel lehet kiválasztani, ami pedig 20-25 év után jelentkezik. De nincs minden veszve, a mai világban elképesztő hülyeségekből meg lehet élni, és akár 40 felett is új munkába, tanfolyamba kezdeni. Ha meg ez sem lenne elég, akkor könnyen kivándorolhatunk Angliába, Németországba ahol jó kis pénzért életünk végéig mosogathatunk, anélkül hogy bárki háborgatna:D Mi "visszahúzódóbbak", nem is álmodunk méregdrága luxuspartikról Dubaiban, inkább egy csendesebb, nyugalmasabb életről, amihez nem kell akkora fizetés. 

Te milyen munkát szeretnél, ha bármiből megélhetsz?

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr838713394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása