Ismerkedés félénken

2016. május 12. 14:07 - introvertaltak

Sokaknak okoz nehézséget, nekem is elég problémás volt hosszú időn keresztül. Elmondom mi segített.

Férfiként jobban tudok írni erről az oldalról, de mivel nőkkel ismerkedek, így rájuk is lehet kis rálátásom.

Az első és legfontosabb, mint mindig, hogy problémaként tekintsünk rá! Ebbe is lehet belemagyarázni rengeteg dolgot: csúnya vagyok, rossz gyerekkor, nem értek hozzá, az összes nő könnyűvérű, az összes férfi csak a szexre hajt. Nagyon gyakori ez a két utolsó kifogás, én ilyenkor azt szoktam mondani hogy ha férfi vagy, akkor gondolj bele, Brad Pitt szerint is minden nő könnyűvérű? Ha nő vagy, vajon egy topmodell is szokott panaszkodni a hülye pasik miatt? Valószínűleg nem! Pedig ugyanabban a világban élünk, csak más embereket vonzunk.

Nagyon sok téves hiedelem van, azokban a fejében, akik egyedül élnek hosszú ideje. Pl. hogy a belső a fontos, vagy a lelkemért szeressen, szerintem ez csak a magyarázása annak, hogy miért kap valaki az élettől annyi visszautasítást.

Én azt mondom, hogy adjunk a külsőre! Egészen más kategóriájú emberekkel lehet ismerkedni ha mi is másképp nézünk ki. Belső így meg úgy, de mindenki álmodik a nagy Ő-ről, aki tökéletes a szemében, ez a nagy Ő, ha tényleg annyira jó pasi/csaj akkor válogathat  a partnerek közül és kiválaszthatja a legjobbat. Miért téged válasszon? Ha erre nem tudsz sorolni jó pár dolgot akkor nem vagy még elég jó. Ápolt karbantartott külsővel olyan embereket lehet vonzani, ha nem adsz magadra, akkor meg olyanokat.

Hány meg hány nő panaszkodik, hogy nincs egy rendes pasi a közelükben, mindenki csak dugni akar vagy kretén. Nekik is csak annyit tudok mondani, hogy jelenlegi külsővel (és persze a jelenlegi helyeken ahol megfordul) ilyen pasikat vonz be, ha változtat másokat vonzana. Ennyi. Szerintetek Angelina Jolinak voltak olyan gondjai, hogy csak a szexért akarják? Inkább az volt a gond, hogy mindenki egyből szerelmes bele, de ez már egy jóval kellemesebb állapot, és könnyebb feljebb jutni belőle. Nem vagyunk Angelinák, de hasonló példa biztos van a környezetetekben is.

Nem mondom, hogy nem létezik az az eset amikor valaki megtalálta élete párját és vele él boldogan amíg meg nem hal, de nagyon ritka. Ha te ezeket a sorokat olvasod valószínűleg veled nem történt ez meg. Így hát elébe kell menni a magányos öregkornak, terápiás házi kedvencnek, szerelem nélküli unalmas kapcsolatnak, és tenni a dolgok ellen!

A mai világban minden egy tudományág, Mindenről van rengeteg információ. Így van ez az ismerkedéssel is. Csajozásról rengeteg írás van, ki kell szűrni azt amelyik igazán segítségünkre van. Tudom most sokakban megszólal a hang, hogy ezek átverések, és lehet hogy tényleg vannak akik a pénz miatt írták meg, de mindegyik nem lesz az!

Egy nagyon jó könyv férfiaknak Zsédényi Csaba: Kulcs a nőkhöz. Nőknek is biztos van pár, csak keresni kell.

Szociális fóbiásoknak is mondom, alapvetően ha egy új társaságba keveredsz, akkor ott lesznek akik kedvelnek másokat idegesítesz, mások érdektelenek. Ha az utcán járkálsz, ott kb. minden idegen érdektelen veled kapcsolatban, leszarja ha jól sétálsz végig és leszarja ha feszülten. Egy ismerkedés nem erről szól! Ott annak a személynek akivel beszélgetsz, találkozol érdekében áll hogy jól érezd magad! Egyrészt azért, mert ha veled beszélget és találkozik akkor már eleve kedvel, másrészt meg azért mert neki sem jó ha feszült vagy.  Úgyhogy a sok randi, akár terápiás módszer is lehet. A legrosszabb ami történhet, hogy hamar lelép, az meg miért baj? Minek áldoznál időt az életedből olyan emberre aki nem akar téged.

Másik dolog a gyakorlás. Ha eddig nem volt túl sok tapasztalatod és kapcsolatod akkor az nem megy egyik randitól a másikra.

Én az első barátnőm előtt 3 lánnyal kellet találkozzak, és az első igazi olyan igazi jó kapcsolatig több mint 40-el. De még ez sem szerelem, amíg olyan lánnyal találkozok akibe szerelmes tudok lenni az simán lehet 80 is. Viszont semmi gond, mert ez már egy tök jó állapot, ahhoz képest amikor egyedül voltam. Most már tudom, hogy nem fejlődök tovább semmit, akkor is lesznek nők akiknek bejövök, akiknek elég az értékem, és velük egész jó életem lehet.

Kezdésnek ajánlom mindenkinek az internetes ismerkedést. Itt is jobb módszer lehet, ha valaki barátkozni akar, nem pedig egyből élete párját kutatja. Pl gyakorikérdéseken könnyen lehet levelezésbe kezdeni, ki kell írni egy akármilyen véleménykérő kérdést, mondjuk szerintetek jól áll rajtam ez a felső? Aki ír üzit elküldöm. Máris vannak lehetőségek. Ha jól alakul akkor folytatás is lehet.

Love.hu sokan vannak, ingyenes, ha felraksz pár előnyös képet akkor hamar megy. Még azt is ajánlom hogy csinálni egy kamu profilt sokkal jobb képekkel mint ahogy valójában kinézel, csak hogy lásd hogyan válaszolnak és beszélgetnek az emberek azzal aki nagyon bejön nekik. Ez a cél.

Ha barátkozol akkor lehetnek jó lány és fiúbarátok akik mesélnek az életükről és akár segítenek neked hogy hogyan ismerkedj össze hozzájuk hasonlóval. Ezt a tudást másképp csak sok sok visszautasítás árán kaphatod meg.

Férfiaknak általában az szokott lenni a gond, hogy nincs kivel randizzanak, nőkkel padig hogy volt egy két rossz élmény és így már senkivel nem akarnak találkozni. Nekem is panaszkodott múltkor egyik ismerősöm, hogy nem talál egy jó pasit sem, kérdezem hányan jelölték be hogy tetszik? 80-an :D De nem volt kedve találkozni, mert régen egy randi kellemetlen volt.

Legnagyobb Casanova sem születik annak, csak egyszerűen nagyon fiatalon sikerélményei vannak a nőkkel, aztán laza lesz mindég a társaságukban, ezt lehet reprodukálni később is. A legsúlyosabb magába forduló introvertáltra, azt lehet mondani hogy sosem lesz óriási baráti közössége és talán sosem fogja szeretni az ilyesmit, de a legsúlyosabb is megtalálhatja élete párját aki hasonló hozzá és épp emiatt zúgnak bele teljesen a másikba. Ketten boldogabbak lehetnek mint a legtöbb egészséges :) 

 

Töltsd le az ingyenes könyvet!
10 tipp, hogyan ismerkedj hatékonyabban introvertáltként

ismerkedes_felenken.jpg

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr938711210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása