Te is félsz a telefonálástól?

2016. május 25. 11:49 - introvertaltak

te_is_felsz_a_telefontol.png

Egyes szociális fóbiások félnek a telefonlástól. Ez a dolog van hogy nálam is megjelenik, illetve mindenkinél megjelenne, ha mondjuk Obama elnököt kéne felhívja.. De nem normális dolog akkor, amikor egy barátunkkal beszélünk.

Fontos elmondjam, hogy a telefonálásra nem úgy kell tekinteni mint egy mumus ami megakadályoz sok dologban. Hanem épp mint egy nagy előny a mai világban, aminek segítségével akármilyen kínos, kellemetlen, hosszan tartó találkozót, ki lehet váltani egy előre meghatározott, rövid telefon beszélgetéssel.

Hogyan lehet könnyíteni?

Rá kell jönni arra, hogy mivel a másik fél nem lát, ezért bármit csinálhatunk! Akár fejen is állhatunk ha úgy kényelmes, komfortos, ez az a hely ahol kompenzálni kell, minden módon. Én sokszor, mikor először hívok valakit, akkor csak gyorsan cselekszem: megyek egy helyre ahol nem hallanak és megnyomom a tárcsázó gombot. Fontos: ne hallgasd a füled mellett amint egymás után csörög a telefon:D Ez nagyban fokozza az idegességet. Inkább húzd feljebb a hangerőt kicsit vagy nézd a képernyőt, és látszik ha felvette.

Pakolj valamit, vagy akár nézz tévét hallgasd a kedvenc megnyugtató zenédet a másik füledben, meditálj. Minden olyat tegyél meg ami elterelhet az aktuális szituációról, és az óriási felnagyító gondolatokról. Nézd a kedvenc filmed, egyensúlyozz valamit a kezeden, beszélj még 3 másik emberrel chaten,ehhez mindenképp kell koncentráció úgyhogy közben kevésbé tudsz félni a telefontól.

Legyenek meg előre a begyakorolt mondataid, a telefonálás célja. Legyen meg a búcsúzó szöveged, amit bármikor bevezethetsz pl. áhh bocsi, épp fut ki a rizs le kell tennem, vagy épp hív valaki egy másik vonalról, pont egy bevásárló központ közepén vagyok és sietek stb. Így a nyomás is kicsit lekerül, hogy nem kell csomó ideig beszélni, ha te nem akarsz.

Ki az akit őszintén felhívhatsz?

Kell legyen olyan személy az életedben, aki tudja rólad hogy félsz a telefonálástól, és őt felhívhatod bármikor. Könnyíthet a helyzeten ha egy fontos hívás előtt vele beszélsz pár szót, így már benne lehetsz a dumálásban és könnyebb átváltani egy másikra.

Felhívhatsz webáruházakat, hogy érdeklődj a termék iránt, cégeket akiknek a honlapon van a száma, mobilszolgáltatókat, akárkit. Kipróbálhatod milyen ha felolvasol egy viccet, milyen ha szomorú dologról mesélsz, később ha improvizálsz stb. stb. Itt is építs az erősségeidre, amiről viszonylag jól tudsz beszélni arról beszéljél.

Gyakorlás

Itt is amint az élet más területein is, egy két, sőt 10 hívás után sem fog változni semmi. Gyakorolni kell, ha szociális fóbiád van, akkor lehet életed végéig gyakorolni kell. Ez van, másképp nem megy.

Az csak kifogás, ha azt mondod múlt héten hívtam fel valakit, féltem és most is ugyanúgy félek, tehát nem ér semmit. Igenis ér! Csak nagy számok törvénye alapján, ha csinálsz 50-et 100% hogy nem fogsz már ugyanúgy félni az 51-nél. Ha nem hiszed próbáld ki ;)

 

De a jó hír amit az elején is mondtam, egy ügyes sokszor begyakorolt telefonnal ki lehet váltani nagyon sok élőben találkozást, és valljuk be, azokban azért több a rizikó.

 

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr808745584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása