Magány

2016. június 01. 17:30 - introvertaltak

Mitől van, tehetünk ellene valamit?

magany2.jpg

Mit is jelent magányosnak lenni?

Azt jelenti röviden, hogy egyedül vagyunk, amikor nem szeretnénk egyedül lenni.

Ha jelenleg úgy érzed nincs senkid és ez rossz érzéssel tölt el, akkor ebben benne van a negatív jövőkép is. Nem lehet magányos úgy senki, ha nap mint nap tesz ellene és fejlődik minden téren, csakis akkor ha az ellenkezőjét érzi.

A magány nem  feltétlenül rossz, ahogy a negativitás sem. Mint minden negatív állapotot, ezt is fel lehet használni két dologra: önsajnálatra, vagy pedig motivációra! Erőt adhat a cselekvésekben, tenni akarásban.

Aki magányos az motiválatlan és nincsenek céljai az állapot megszüntetésével kapcsolatban.

Mi a megoldás?

Először tisztázni kell hogy mire vágysz. Egy ölelésre, társra, szexre, barátra stb. El kell indulni abba az irányba, és tenni nap mint nap. A magány akkor magától eltűnik, mert aki tesz, annak nincs ideje ilyesmiken gondolkozni..Míg egyedül van, inkább megbeszél valakivel egy találkát a neten, vagy ráír pár ismeretlenre, minthogy sajnálkozzon az állapoton. Itt is jó a kompenzálás, figyelemelterelés, sport,

Én személy szerint nagyon ritkán éreztem ezt. Emlékszem, amikor először kerültem el a szülőktől még kiskoromban, akkor sírtam, egy ideig ürességet, magányosságot éreztem.

Jól látszik itt is hogy nem amiatt voltam szomorú, mert egyedül vagyok, hanem csak egy új élethelyzetbe kerültem, ahol már nem volt olyan nyüzsgés mint otthon. Ez lehet akár egy szakítás után is, már nincs ott aki eddig volt. Egy ilyen élethelyzet inkább szokatlan mint negatív, és ha jól fogjuk fel, sok előnyt kovácsolhatunk belőle.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr518768364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skorzeny 2016.06.01. 20:45:23

Hiánypótló blog!
Érdekes, mindenképp követni fogom!
Hajrá!:)

mindenannyi 2016.06.02. 06:19:12

Összekevered a magány a fizikai egyedülléttel. Utóbbit könnyebb oldani, mert tényleg, "csak" annyi a teendő, hogy társaságot kell keresni, meg el kell menni otthonról.

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2016.06.02. 10:39:40

@mindenannyi: Elég nehéz a magányt definiálni, mivel szubjektív. Nem egy olyan alapérzelemről van szó, mint az öröm vagy félelem. Ezért is írtam egy általánosabb meghatározást.

Ha jól értem te arról a magányról beszélsz, amin nem segít a társaság. Továbbra is fenntartom: meg kell határozni mi hiányzik és tenni ellene. Ha társ kell, persze hogy nem segítenek a barátok. Ha társ mellet jön a magány, akkor új társ kell..

Leylandi 2016.06.02. 11:28:31

@introvertaltak: "Azt jelenti röviden, hogy egyedül vagyunk, amikor nem szeretnénk egyedül lenni.
Ha jelenleg úgy érzed nincs senkid és ez rossz érzéssel tölt el"

Leírtál egymásután két definíciót, ami egyáltalán nem ugyanazt jelenti.

Az első a fizikai egyedüllét-érzés, ami néha rádtör, és amin tényleg könnyű segíteni, csak elmész egy ismerőshöz, rokonhoz, baráthoz, ennyi. El kell odáig menni, vagy meg kell várni a párodat, hogy hazaérjen, és akkor jólesz. MOST kicsit rossz, de a közelJÖVŐben meg jó. Ez is fájhat kicsit, mert alig várod, hogy hazaérjen, de ez nem magány, "csak" egyedüllét.

A második definíciód viszont arra vonatkozik, amikor TUDOD, HOGY NINCS ILYEN EMBER, akire neked szükséged van. Hogy NEM IS FOG JÖNNI. Na ez az igazi magány, amikor nemcsak MOST rossz, de JÖVŐbeli remény sincsen...
És ahogy egyik hsz-od végén rámutattál, ezt akkor is érezheted, ha nem vagy épp egyedül (ld. társas magány).

Leylandi 2016.06.02. 11:45:46

@introvertaltak: "Mi a megoldás?
Egy ilyen élethelyzet inkább szokatlan mint negatív, és ha jól fogjuk fel, sok előnyt kovácsolhatunk belőle."

Nem biztos. Van, amikor nem tudod megoldani, csak bízni, hogy kibírod és nem bolondulsz bele...
Tele van a net emberekkel, akik nem tudnak párkapcsolatot kialakítani, mert nem találnak olyan közeget, ahol hozzájuk illőekkel találkozhatnának (ez főleg az introvertáltaknak gond), vagy nem az átlagember ma divatos célcsoportjai (huszonévesmaffiózó/hetvenévesoligarcha/szolicica/modell), "csak" dolgukat rendesen tevő hétköznapi emberek.
Vagy: először igazán akkor voltam magányos, amikor kollégiumba, otthonról marhamessze, elkerültem. ÉS tudtam, hogy ebből négy évig nincs is kiút. Nincs megoldás, csak szenvedni egy közösségben, aminek nem akartam tagja lenni.
Ma már megoldanám: rögtön megszöknék. De akkor nem lehetett - nem olyan világ volt még, és nem is úgy voltam nevelve, hogy a szülőnek ellent szabadna mondani.

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2016.06.02. 18:42:53

@Leylandi: "Tele van a net emberekkel, akik nem tudnak párkapcsolatot kialakítani, mert nem találnak olyan közeget, ahol hozzájuk illőekkel találkozhatnának (ez főleg az introvertáltaknak gond), vagy nem az átlagember ma divatos célcsoportjai (huszonévesmaffiózó/hetvenévesoligarcha/szolicica/modell), "csak" dolgukat rendesen tevő hétköznapi emberek."

Hmm nem tudom Andi hány éves vagy. Van egy olyan érzésem 30-35 felett. Ha nem így van akkor bocsi, de ha így van akkor tényleg nagyon nehéz párt találni. Én ezzel a bloggal azt is akarom hirdetni, hogy vegyük kezünkbe a sorsunkat és tegyünk a dolgok ellen amíg még lehet.

Hétköznapi emberként, bizonyos kor felett, olyan pasit találni akire fel lehet nézni és férfiként tisztelni, az elég lehetetlen küldetés. A természet rendje valahol az, hogy fiatal csajnak tetszik az idősebb pasi, idősebb meg fiatalabbat választ.

Annyit lehet, hogy külsőre megteszel mindent ami tőled telik. Szoli, jó smink alap, ízléses (nem kényelmes) ruhák stb. Akkor talán akadnak majd olyan udvarlók is akik bejönnek. De kétlem hogy te ezzel egyetértesz:)

Leylandi 2016.06.02. 19:15:00

@introvertaltak: az érzésed nem csal, jó lesz az 40-esnek is. A megszerzéssel meg általában kevés embernek van gondja - a megtartással, hát azzal inkább. De ezt igazából nem magamra mondtam, mert nekem van párom.
Jó a blogod:-) Csak még elég rövid.

mindenannyi 2016.06.05. 07:13:04

". Szoli, jó smink alap, ízléses (nem kényelmes) ruhák stb"

Mondd, hogy ezt viccből írtad le!
Komolyan gondolod, hogy úgy kell pasit fogni, hogy elmegyünk szoliba, sminkelünk mint állat és kényelmetlen ruhákat hordunk? Tényleg azt gondolod, hogy ez egy ilyen egyenrecept arra, hogy tessünk? Az felmerült benned, hogy a nőknek van egyénisége és inkább annak kéne megfelelni? Nem, benned ez nem merült fel.
Szoli és kényelmetlen ruhák, te jó ég....

introvertaltak · http://introvertaltak.blog.hu/ 2016.06.05. 08:32:03

@mindenannyi: Félreértesz, a kényelmes ruhákat arra mondtam, mert annyi de annyi ápolatlan nő van hogy elképesztő.

Létezik az a réteg, aki nem hagyja hosszúra a haját mert így könnyebb mosni, nem festi ki magát mert nem szereti a sminket, és nem vesz fel számára előnyös ruhákat mert melegítőben kényelmesebb.
Az ő dolga, csak hát nem kell panaszkodni akkor, hogy azok a férfiak akit ő szeretne észre sem veszik.

Kinek nem inge ne vegye magára!

Strifler Anita · http://strifleranita.hu/ 2016.07.29. 21:36:24

A magányt valóban elég sokféleképpen lehet értelmezni. Ha valaki magányos, nem feltétlenül jelenti azt, hogy benne van a hiba. Úgy értem, lehet, hogy jelenleg éppen olyan közegben van, ahol nem tud egy hullámhosszra kerülni az emberekkel. Nem biztos, hogy magunkon kell változtatni. Sokszor a környezetváltás is csodákat tesz. De azért jó, ha önismeretet is gyakorlunk, hogy fejlődhessünk.
süti beállítások módosítása