Introvertáltak és a sport

2016. május 19. 22:29 - introvertaltak

A sport minden személyiségtípus számára előnyös. Kortól nemtől függetlenül, egyszerűen ez a természetes állapotunk, hogy állandóan mozgunk, hol jobban, hol kevésbé. Évezredekig így éltünk, néha vadászni kellet, néha épp szaladni, ha minket vadásztak!

A mai kor legtöbb egészségügyi problémájának a forrása, az hogy kevés a mozgás. Heves mozgás hatására és az utána következő regenerációs folyamatokban szinte minden eltér a normál pihenő üzemmódtól. Testünk másképp kezeli a táplálékot, a feldolgozást, a raktározást, a méregtelenítést, hormontermelés is változik.

És főleg a hormontermelés miatt akár a lelki eredetű problémákat is kezelhetjük sporttal, mint a szorongás, fóbiák, depresszió.

Képes ezeket mérsékelni, már csak azért is, mivel eltereli a gondolatokat. Egy erős fáradás után nem is lehet gondolkodni csak a pihenésre koncentrálni.

Milyen sportot válaszunk?

Introvertáltként én az egy személyes, akár otthon végezhető sportokat ajánlom, pl. a testépítés, futás, biciklizés, görkorcsolya stb.

Előnyös olyat választani ami sikerélményt adhat és növeli az önbizalmat. Ilyen főleg a testépítés, és minden olyan sport aminek látszik a hatása, mivel itt egyből beszéd nélkül láthatják az eredményeit.

A semminél bármilyen mozgás jobb, de igyekezzünk rendszeresen szokás jellegűen alkalmazni, mert akkor érvezhető a hosszútávú hatása.

Csapatsportokat is lehet alkalmazni, itt új kapcsolatokat, barátságokat is építhetünk. Én amikor csapatban edzettem, nem túlságosan élveztem, sokkal jobb egyedül, viszont egy dolgot megtanultam: a határok kiszélesítését.

Amikor csinálsz 30 fekvőtámaszt és nem bírod tovább, szakadnak le a karok, de muszáj még, aztán próbálkozol, látod még többiek sem adják fel, és még sikerül egy aztán még egy, átfut rajtad egy érzés mintha gép lennél és bírod még ötöt, még tízet és még tízet, ameddig összessel. Csodálatos érzés, áttörni a határokat. Talán ez különbözteti meg a hobbi mozgolódó emberek a sportolóktól. Aki egyszer megtapasztalta ezt az érzést az utána a rabjává válik és mindég akarja. Ezért törekszenek annyian a saját rekordjukat megdönteni. Normál üzemmódban ennyitől ennyiig bírunk mindent, de ebben az állapotban sokkal több lehetséges. Mintha nem is emberek lennénk, hanem csak az energia megnyilvánulásai.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!
Címkék: sport egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr508732854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása