Előny a hátrányban

2016. július 05. 16:07 - introvertaltak

Sok önfejlesztő könyv és guru, helyezi a hangsúlyt arra, hogy megtaláljuk az előnyeinket és ezeket aknázzuk ki. Teljesen egyetértek velük, ez nagyon fontos! Erre kell alapozni mindent, viszont az is nagyon jó, ha ismerjük miben vagyunk rosszak. Mi az amit kerülni kell, kiszervezni, másra bízni, automatizálni, vagy csak jobban figyelni rá, mert természetünkből adódóan könnyen hibázhatunk.

Ahogy a negativitásnak is vannak előnyei, úgy a hátrányok ismeretének is rengeteg. 

Fontos látni, hogy a világ összes emberének vannak hibái. Tökéletes nem létezik. Ezeken nem kell sopánkodni, hanem egyszerűen csak elfogadni, és úgy alakítani a helyzeteket, hogy ne ezen múljon a szakmai elismerés vagy magánélet.

Vegyük példának az én hátrányaimat. Van egy magas fokú kreativitásom, és a világra nem úgy nézek ahogy mások, hanem valahogy a belsőmből látom. Ez nagyon nagy előny ott ahol kell a változatosság vagy az újítás. De óriási hátrány a monoton munkában!

Képes vagyok azt megcsinálni (akaratom ellenére) hogy amikor hazamegyek azon az úton, ahol évek óta járok, akkor annyira magamba mélyedek, hogy kell figyeljem az ismerős épületeket merre vannak:D mert olyan mintha új helyen járnék. Ha meg csak párszor voltam valahol, akkor kb. semmit nem jegyeztem meg belőle.

Ha autóval vagyok, van hogy el kell gondolkodjak jó sávon megyek e..nem vicc. Sosem ment a magolás, a legegyszerűbb verset is csak kínlódva tanultam meg. 

De mindenre van megoldás, bármit lehet kompenzálni. Pár dolgot nagyon jól megfigyelek az utcákon amire tudok emlékezni, ha újabb helyre megyek akkor eltervezem Google Térkép segítségével, GPS stb. Magolni most sem tudok, de nagyon jól jegyzetelek, és ezekből hamar előkeresek bármit.

 

Találd meg te is hátrányaid és küszöböld ki!

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr978868440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása