Gyomorideg kezelése házilag

2016. május 31. 17:17 - introvertaltak

Vicces megnevezés, de tény hogy sokaknak okoz bosszúságot. A túlzott idegeskedés, stressz okozza a tüneteket, aminek akár fekély vagy egyéb panaszok is lehetnek a következményei, ezért jó odafigyelni rá. A következőkben leírom mi az ami nekem segített.

Sokféle dolgot próbáltam, de ami a leginkább bevált, az a meleg volt! Meleg vizes palack a fájó pontra, jó szorosan. Ezenkívül meleg tea, nekem a citromfű jött be, de a kamilla, cickafark, más nyugtató teák is biztos hatásosak.

gyomorideg_kezelese_hazilag.jpg

A lényeg, hogy a nagy meleg érje kívül és belül is. Mikor a teát ittam alig ment le a torkomon olyan forró volt, de ettől csökkent leghamarabb. Meg kell inni minimum 300 millilitert, a palackot meg addig tartani rajta, amíg meg nem szűnik.

Az étel is fontos, lehetőleg bázikus kajákat fogyasszunk, mint a főtt tojás, burgonya, zöldségek. Kerüljük a fűszereket, húsokat, gyümölcsöket is mértékkel amíg fáj. Az éhgyomor sem jó, mert az is savas lehet. Figyeljük meg mit fogyasztottunk a fájdalom előtt, azokkal mértékkel bánni. Sport is hatásos lehet ha rendszeresen végezzük. 

Évek óta nincsenek már ilyen panaszaim, ebből is látszik, hogy az önfejlesztés mennyire fontos. Az kell mondjam egy egy ilyen testi baj megoldása viszonylag egyszerű, ahhoz képest amikor a fejünkből kell kiszűrni, mi az ami odavaló és mi az ami nem;)

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr468764730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.01. 21:00:34

P+S vitamin (pálinka + sör)

Zsuzsa Lena Ibhaluobe 2019.06.16. 08:55:13

Köszönöm a gyomorideggel kapcsolatos tanácsot. Magamról annyit, hogy én borzasztóan extrovertált vagyok, mégis széthullóban lévő családom, szófogadatlan gyerekeim miatt, a megoldhatatlannak tűnő pénzügyi és családi gondok megteszik a hatásukat. Teázni fogok, bebugyolálom magam egy forró fürdő után.
süti beállítások módosítása