Tekintsünk úgy a pénzre, hogy legyen is!

2016. június 27. 13:14 - introvertaltak

Sokan akarnak több pénzt, de valójában szívből utálják. Így elég nehéz dolguk van.

 

Van egy ismerősöm akivel elég közel állunk kb. mindent megtudunk beszélni. Nem igazán dolgozik, benne van a korban, de a szülei tartják el. Volt párszor, hogy elvállalt egy két munkát, és én meg rákérdeztem:

- Na mennyit kapsz?

- Szóval holnap is bemegyek és remélem megint úgy lesz blabla.

- Na de mégis kb mennyi?

- Figyelj ez nem a pénzről szól, lényeg jó munka, szeretem csinálni blabla.

- Héj azért csak mondjál egy számot már.. ismersz köztünk marad. 50 vagy inkább 100?

- Nem beszélek ilyesmiről, ez magánügy. Csak rám tartozik.

És ami durva ezt eljátszotta még ha másokról is kérdeztem, hogy ők mennyit kaptak, tudta de nem mondta el. Ő talán felt a pénztől talán nagyobbra tartotta, mint ami valójában, az is lehet, hogy rossz élményeket társított ehhez a váltóeszközhöz. Egy biztos: nem a helyén kezelte.

És az is biztos, hogy egy ilyen embernek, aki nem tud beszélni számokról, esélye nincs, hogy valamikor annyi pénze legyen, amiből elköltözhet otthonról. Egy munkainterjún, vagy tárgyaláson, a könyvelőnél, piacon alkudásnál, ha nem tud beszélni érzelemmentesen számokról, akkor az eleve veszett ügy. Majd mások beszélnek helyette, de az biztos nem az ő érdekeit szolgálja.

A szegények a gazdagokat általában gonosz embereknek tartják, pénzt pedig a sátán gonosz eszközének. És mit érnek el ezzel? Hogy továbbra is generációkon át élnek olyan környezetben amit utálnak. Ez a legjobb kifejezés, mert nagyon ritka az, aki tényleg szívből mondja: Nem raknám zsebre a 20-ast, amit találok az utcán.

Az igazság az hogy pénzre szükség van. Szükség van a saját és a szeretteink boldogulásához is.

Láthattuk a testépítő filmben is a főhősünk, így jutott el Thaiföldre. Pénz nélkül ez sem lehet.

Akármilyen lelki, testi bajunk van, vágyak, nemes célok stb mindenre jó a pénz és mindenben nagy hátrány a hiánya! Ez ellen lehet hőbörögni, de aki általában nem ért egyet, az a leghangosabb ha panaszkodni kell. Ha több pénze lenne, nem panaszkodna ennyit.

 

Szóval amit mondani akartam, a pénz egy váltóeszköz, ami ha van, akkor sok sok kapu nyílik meg, ha nincs, akkor nagyon szűkösek lehetnek a lehetőségek. Ha érzelemmentesen tekintünk rá, akkor lehet több belőle, de ha a pénzre fogjuk a sikertelenségünket, akkor nem valószínű.

tekintsunk_ugy_a_penzre_hogy_legyen_is.jpg

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr118847576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása