Szem-, orr-, ajakszárasság kezelése

2016. július 02. 11:21 - introvertaltak

Stresszes világunkban gyakori probléma, ami hatványozottan érintheti az introvertáltakat. Nem akarok belemenni okokba, tényfeltárásba, ez egy egyszerű “tünet”, amit így is kell kezelni. Akárcsak a gyomoridegnél, itt is megvannak a megoldások.

Alapvetően a száraz levegőt mindenképpen kerülni kell, ezek általában a klímás helyek: plaza, autó, irodák stb.

Szemszárasság

Nekem ez szokott előjönni, erre tudok megoldást adni, de ez az alapelv kis kreativitással bármire használható.

Megmondom a tuti receptet, ami baromira egyszerű, olcsó és 100%-ig hatásos: jól záródó szemüveg.
szem_orr_ajak_szarassag_kezelese.jpg

Körülbelül egy ilyen már elég, de lehet teljesen záródó úszószemüveg is, vagy a szél ellen védő szivacsos keretes. Ebayen lehet válogatni kedvünkre.

Alapelv: egy ilyenben kialakul egy mikroklíma sokkal páradúsabb levegővel, mint a környezetben. Ha nagyon párás a levegő, a szemnek lehetetlen száradnia. Meg lehet toldani a bulit egy kamillás gyógynövényes vattával is a szem mellett, benne a szemüvegben, hogy az is fejtse ki a hatását.

Tünetektől függően kell használni, esti tévézés közben is nagyon hatásos, másnap sokkal pihentebb a szem, mivel optimális környezetben volt. Számítógépen sem okoz gondot a több órás munka így.

Ajakszárasság

Nem vagyok szakértő, mert nem volt ilyen problémám, de kismillió féle kenőcs, balzsam olaj, ezek keveréke létezik bioboltban vagy máshol is. A feladatunk tulajdonképpen annyi, hogy egy olyan réteget kell képezni a szájon ami védi a külső levegőtől és lassabban párolog el. Kísérletezgetni kell, attól hogy nem vált be a labello, még nem azt jelenti hogy így kell leélni az életet. Lehet a szemnél hasonló optimális környezetet is létrehozni, mondjuk ajkaink közé tenni egy megfelelő gyógynövényes vattát, így ott sem tud szárasság kialakulni és közben regenerálódhat.

Orrszárasság

Szinten a fentiekhez hasonlóan kezelném a felületet valami krémmel, ami lassan szárad ki, meg raknék az orrom elé egy nedves kendőt, hogy a beszívott levegő is optimális legyen. Nem szép látvány, de hatásos.

 

Ismerkedési Kalauz Introvertált Férfiaknak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://introvertaltak.blog.hu/api/trackback/id/tr668861448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása